1) Vendosni shenja dalluese në këpucën e majtë dhe të djathtë që fëmija të ketë orientimin e duhur.

2) Mos e krahasoni fëmijën me asnjë tjetër, secili zhvillohet me ritmin e tij.

3) Mos qani kur t’i lini në klasë, fëmija duhet të ndihet i sigurt dhe nëse ju shikon duke qarë do të shqetësohet.

4) Emërtoni saktësisht gjithçka!

5) Mos flisni në sy të fëmijëve për asgjë që nuk doni të marrin vesh mësuesit ose njerëzit e tjerë!

6) Mos u shqetësoni nëse nuk mësojnë gjithçka menjëherë.

7) Ndihmoni fëmijën tuaj të njohë emrin e tij të plotë! Pothuajse çdo gjë në klasën e re të fëmijës suaj do të ketë emrin e tyre, duke përfshirë kapakët e librave e fletoreve.

8) Mësojini të shkojnë vetë në tualet.

9) Nxitini të jenë sa më të pavarur që të jetë e mundur.

10) Është në rregull të bëni gabime! Vetëm mbani një dialog të hapur me mësuesin sa më shumë që të jetë e mundur, ata gjithmonë do të jenë në gjendje t’i përgjigjen çdo pyetjeje.

11) Nëse shkolla ka uniformë inkurajojeni fëmijën që ta veshë./OnAir