Sammy Basso nga Italia është presoni që i ka mbijetuar më së shumti sëmundjes progeria, shkruan Euronews.

Basso i cili është vetëm 22 vjeçar, vjen nga një qytet në afërsi të Venedikut dhe vuan nga një sëmundje e rrallë gjenetike që përshpejton procesin e plakjes.

Sëmundja prek një numër të vogël njerëzish në botë.

Numri aktual i personave të prekur nga kjo sëmundje është 130 dhe katër prej tyre janë nga Italia.