Ndjekni këta hapa për të pasur një kuzhinë të pastërt.

 

Pastro grirësen e djathit

Përdor një brushë kuzhine për të pastruar gjithçka që ka mbetur tek një grirëse djathi. Funksionon gjithmonë në të dyja anët e grirëses.

Pastro tiganin

Shumica e kuzhinierëve e dinë që nuk duhet të përdorësh sapun të lëngshëm në një tigan të fortë dhe asnjëherë nuk duhet ta fërkosh me asgjë gërryese. Atëherë si ta pastrosh? Përdor kripë. Nëse tigani nuk pastrohet me ujë dhe një leckë të butë, fërkoje me kripë dhe një faculetë, pastaj shpërlaje.

Pastroje blenderin

Jill Grimes, fiziciane dhe autore, ka një këshillë shumë të mirë për të pastruar blenderin. “Pasi që e e përdorni blenderin, menjëherë çojeni në lavaman. Mbusheni me pak ujë dhe një pikë sapuni enësh, lëreni që të punojë për 20 sekonda dhe shpërlani”, thotë ajo.

Pastroje mikrovalën

Mënyra më e lehtë dhe e shpejtë për të pastruar furrën e mikrovalës është të vendosni disa faculeta të lagura dhe ta lini të punojë mikrovalën për 3-5 minuta. Avulli nga faculetat do ta zbusë papastërtine dhe pasi që faculetat ftohen, përdorini që të fshini të gjithë brendinë e furrës.

Pastro filxhanin e kafesë

Ringjalli filxhanët e kafesë duke i fërkuar ata me uthull dhe kripë në masë te barabartë.