Evropa jo vetëm që ka makina më të mira se Amerika, ajo gjithashtu ka disa nga rrugët më të mira në botë. Për udhëtimin me makinë, sistemi ‘autobahn’ i Gjermanisë është një nga sistemet më të mira të autostradave në botë.

Po, mund të vozisni shpejtë. Ashtu shpejtë me kuptimin e plotë fjalës. Por ka pak më shumë se sa shpejtësia.

Edhe pse i gjithë sistemi autoban nuk është i pakufizuar, pjesa më e madhe, pjesët kryesisht rurale janë të mjaftueshme që ju që të arrini nga pika A në pikën B më shpejt se sa në SHBANëse doni të shkoni në Gjermani ju duhet të jeni të përkushtuar, e që është një gjë e mirë për shoferët e mirë. Dhe shoferët të mirë do të thotë më pak aksidente, më pak aksidente do të thotë më pak vdekje: Gjermania ka shumë më pak viktima në rrugë (për 100,000 njerëz) sesa SHBA.

Rrugët mirëmbahen shumë mirë

Për të akomoduar trafikun me shpejtësi më të lartë, sipërfaqet e rrugëve në autoan janë ndërtuar me shtresa të shumëfishta betoni. Rrugët gjithashtu inspektohen rregullisht për parregullsi në sipërfaqë apo ndonjë dëm. Nëse ndodh ndonjë gjë gjatë këtyre inspektimeve, e gjithë zona e rrugës rreth seksionit të dëmtuar zëvendësohet.

Kalimi në të majtë zbatohet rreptësisht

Në autostradë, si shumica e rrugëve në Amerikë, korsia e majtë është rreptësisht korsia e kalimit, për çdo gjë tjetër ju duhet të rreshtoheni në të djathtë. Nëse nuk jeni duke kaluar askënd dhe jeni vetëm duke udhëtuar, ju duhet të lëvizni makinën tuaj në të djathtë.

Dallimi kryesor midis dy vendeve është se në Gjermani, shoferët e respektojnë këtë rregull. Në Amerikë, kjo ndodh rrallë. Për shkak se gjermanët i kushtojnë vëmendje të ngushtë këtij rregulli, trafiku është në gjendje të rrjedhë shumë më lirë në autostradat e tyre. Dallimi kryesor midis dy vendeve është se në Gjermani, shoferët e respektojnë këtë rregull. Në Amerikë, kjo ndodh rrallë. Për shkak se gjermanët i kushtojnë vëmendje të ngushtë këtij rregulli, trafiku është në gjendje të rrjedhë shumë më lirë në autostradat e tyre.

Makina në Gjermani kërkohet të kenë inspektime të rregullta dhe të plota për t’u siguruar se janë të sigurt për përdorim të rrugës
Këto inspektime ndihmojnë në kufizimin e numrit të automjeteve potencialisht të rrezikshme që rrezikojnë banorët e tyre dhe shoferët e tjerë. Inspektimet në disa shtete në Amerikë janë një shaka e plotë në krahasim me ato që makinat gjermane kalojnë. Gjermania mban një standard mbarëkombëtar, ndërsa inspektimet amerikane trajtohen në baza shtetërore.

Kur disa njerëz shohin makina të policisë, ata nervozohen – edhe nëse nuk bëjnë asgjë të paligjshme. Fatmirësisht, kjo është diçka që ju rrallë duhet të shqetësoheni përderisa jeni në autobanin gjerman.

Është e rrallë për të parë policinë gjermane (polizei) në autoban. Dhe nëse i shihni ato, ka të ngjarë që nuk keni nevojë për t’u shqetësuar. Përjashtim të rastit kur jeni shpejtësi të madhe në një zonë me shpejtësi të kufizuar ose duke bërë diçka tjetër të paligjshme. Mos e bëj këtë.

Udhëtoni pa para: nuk ka pagesë

Aktualisht automjetet e vetme që duhet të paguajnë janë kamionë. Kjo nuk është fantastike me faktin sepse ju nuk keni nevojë të shpenzoni para, por sepse nuk do të thotë ndalesa të ndërprera gjatë rrugës. Flitej për zbatimin e taksave në autoban për disa makina, por kjo nuk ka ndodhur ende.