Tatuazhi fillimisht nuk ishte problematike, por kur familja u kthye në Britaninë e Madhe, Madison kishte flluska në lëkurë. Përkundër kremrave dhe yndyrave të steroideve që përdori, Madison përfundimisht duhej të vizitonte ekspertët për djegie.

Testimi zbuloi se lëngu në flluska kishte një nivel jashtëzakonisht të lartë të pH-së – duke treguar se ato ishin djegie kimike, transmeton KosovaPress. Ndryshe, këna e zezë shpesh përmban nivele të larta të paraffenilendiamine ose PPD.

Edhe pse shuma të vogla të PPD gjenden zakonisht në produkte të tjera kozmetike, të tilla si ngjyra e flokëve, shuma e të cilave u gjet në tatuazh, ka dëshmuar që mund të shkaktojë reaksione alergjike, veçanërisht te fëmijët.

Dermatologët paralajmërojnë se tatuazhet me kënë duhet të shmangen, sidomos jashtë vendit, pasi rregulloret kozmetike ndryshojnë nga vendi në vend. Personeli i hotelit ku bëri tatuazhin Madison, fillimisht mohoi problemet me këna, por pastaj deklaruan se nuk do të ofrojnë më tatuazhe me këna të zezë.