Ditëlindja do të duhej të ishte një nga ditët më të rëndësishme në jetën e njeriut, por nganjëherë ndodhin disa gjëra që mund të na e prishin festën e kësaj dite.

Kështu ndodhi me një djalë të vogël i cili nga gëzimi që prindërit i kishin përgatitur tortën e ditëlindjes, harron që afër fytyrës kishte qiriun e ndezur dhe kështu fillon të ha tortën

Megjithatë, ky veprim i pamenduar mirë për pak sa nuk i kushtoi me jetë, kur flaka e qiriut përfshiu kokën e tij dhe flokët filluan t’i digjen. Për fat të mirë ishin prindërit që reaguan me kohë duke e larguar dhe fikur zjarrin në flokë, dhe gjithçka përfundoi pa ndonjë lëndim serioz.

Sidoqoftë, kjo do të duhej të shërbente si leksion që herët tjera të jenë më të kujdesshëm me djalin e tyre që nga gëzimi nuk mund të ndalej duke ngrënë tortën.