Serbia dhe Meksika janë dënuar nga Komiteti Disiplinor i FIFA-s për shkak të sjelljeve të pahijshme të tifozëve të tyre.Federata serbe e futbollit është e detyruar të ndajë 10 mijë euro për shkak të hapjes së një baneri fyes që ka të bëjë me Luftën e Dytë Botërore.

Gjersa meksikanët u dënuan me të njëjtën shumë sikur se serbët shkaku i parullave dhe brohoritjeve ofenduese në kurriz të komunitetit LGBTI.
Në fakt, kur portieri gjerman Manuel Neuer po përgatitej për ta goditur topin me këmbë, filluan edhe korret ofenduese në drejtim të komunitetit të lartcekur.