Së paku 60 njerëz vdiqën nga zjarret pranë Athinës.

Autoritetet i cilësuan ato si flakët më vdekjeprurëse në më shumë se një dekadë.

Ato u përhapen në perëndim dhe lindje të kryeqytetit grek, të shoqëruara me temperatura të larta deri në 40 gradë Celsius dhe erëra të forta.