Kryeministri Ramush Haradinaj ka vlerësuar lart rolin dhe kontributin e mërgatës në të gjitha proceset që ka kaluar Kosova, që prej luftës për liri e deri në ditët e sotme në ndërtimin e shtetit dhe rimëkëmbjes ekonomike.

Ai gjatë një takimi me bashkatdhetarë, ka kujtuar takimet e tij mërgimtarë në kohëra të ndryshme, që prej përpjekjeve për lirinë e Kosovës.