Është filmuar momenti dramatik, kur një lëshues i guximshëm ka kërcyer nga maja e malit Eiger në Zvicër.

Me asgjë tjetër pos kostumit për lëshim, Alberto Tagliati e kreu lëshimin e mahnitshëm në fillim të këtij muaji, duke shkruar kryesisht nga faqemali

Para se kjo të ndodhte, 45-vjeçari nga Milani i Italisë, ishte fokusuar në mësa të madhe, në mënyrë që kjo manovër që u zhvillua në murin verior dhe më të egër, të kryhet me sukses.

Madje, kjo është realizuar, pasi ai ka ngjitur 3,063 metra rrugë pothuajse vertikale, në atë që konsiderohet si një ndër majat më të thepisura zvicerane