Sot në Kaçanik është mbajtur protesta “Boll Ma” si reagim ndaj dhunës dhe vrasjes së grave, nga aktivistë për të drejtat e njeriut.

Nën thirrjet “Boll Ma”, “Duam drejtësi”, Poshtë patriarkati”, “Unë jam njeri”, etj., protesta ka filluar në Parkun e Qytetit të kësaj komune, pastaj ka vazhduar drejt Gjykatës, Policisë dhe ka përfunduar te objekti i Komunës.