Bosnja e Hercegovina ka shkaktuar skandal ndërkombëtar duke refuzuar të pajisë me viza anëtarët e delegacionit të Kosovës, që duhet të marrin pjesë në FIBA Kampionatin Evropian U16, Divizioni B.

Rreth këtyre zhvillimeve Insporti ka pasqyruar reagimet e federatës boshnjake dhe asaj kosovare, kurse në vazhdim ju pasqyrojmë se çka thuhet në Rregulloren e Garave të FIBA-s, të miratuar nga FIBA Evropa për këto raste.