Këshilli i Prindërve të Kosovës përmes një njoftimi për media thekson se përdorimi i grevës nga SBASHK-u si mjet të vetëm të veprimit sindikal, tash e sa vite, po e dëmton rëndë interesin e nxënësve për arsimim, si një e drejtë universale e njeriut dhe e garantuar me Kushtetutën e Kosovës.

Këshilli i Prindërve të Kosovës thekson se nuk është kundër realizimit të kërkesave të ligjshme të SBASHK-ut, por konsideron se përdorimi i grevës po e dëmton rëndë interesin e nxënësve për arsimim.+