Punëtorët në një fabrikë karkalecash në Japoni nuk kanë nevojë të punojnë, përderisa nuk e ndjejnë atë.

Fabrika bëri shkurtime të mëdha të fuqisë punëtore në një përpjekje për të përmirësuar efikasitetin e punës në pesë vite

Por në vend që t’i lënë punëtorët të largohen, ata kanë hequr konceptin e një orari. Pra, punëtorët mund të shkojnë dhe të dalin kur të duan nga puna.

E vetmja gjë që duhet të bëjnë është të tregojnë tek menaxheri sa orë kanë qëndruar në punë.

Madje atyre u lejohet edhe të marrin një ditë pushim gjatë javës, kur të duan.

Ata mendojnë se në momentin kur punëtorëve u lejohet të menaxhojnë vet punën ata janë më produktiv.