Si çdo ditë të verës edhe këtë vikend në pikat kufitare të Kosovës po vazhdojnë kolonat e gjata dhe pritjet disa-orëshe.

Sipas të dhënave kombëtare për menaxhim kufitar, për të hyrë në Kosovë përmes pikës kufitare në Merdarë qytetarët është dashur të presin deri në 3 orë.