Muaji korrik dhe gusht ndryshe njihen edhe si muajt e mërgimtarëve.

Kjo pasi shumica prej tyre preferojnë që pushimet ti kalojnë pranë gjirit familjarë.

Por gjatë ardhjes në Kosovë ata çdo vit përballen me pritje të gjata në pikat kufitare.

Vetëm këtë vikend te “dheu i bardhë” kolona ka arritur deri në 5 kilometra