Veprimtari i çështjes kombëtare, Adem Demaçi ka mbet në kujtesën e secilit shqiptar. Miq e bashkëpunëtorë të tij, me lot në sy u përkulën sot para trupit të pajetë të Demaçit për të veprën e tij.

Dikush kishte mbledhë disa shkrime që flisnin për të, të botuara shumë vjet më parë. Dhe jo vetëm kaq, në duar kishte edhe një libër për të, e që mezi i mbante meqë mosha e shtyrë po i vështirësonte mjaft edhe qëndrimin në këmbë.