Nxënësit nga një fshat në thellësi të Davao Oriental të Filipineve, kanë krijuar një shportë nga degët e bambusë, me të cilën kalon nëpër litar që të dalin në bregun tjetër të lumit.

Kur nuk ka të reshura dhe niveli i ujit është shumë i ulët, ata e kalojnë duke kërcyer mbi gurë. Por, njëjtë nuk mund të veprojnë edhe kur fillojnë monsunet dhe lumi është shumë i rrëmbyeshëm.

“Është paska e frikshme, por mbetet mënyra e vetme që ne të shkojmë në shkollë”, ka thënë një prej nxënësve.

Filmimi i postuar më poshtë, e tregon formën e lëvizjes së shportës së improvizuar.