Tani teknologjia e re në futbollin botërorë ka avancuar shumë, inçizimet shikohen dhe kthehen në repriza gjatë lojës nga referët asistentë që të merret vendimi i drejtë për situatat në futboll.

E njejtë ndodhi edhe në Emisionin Dueli botërorit i cili transmetohet në RTV Dukagjini, ku u desh të përdoret VAR-i