Mos zbatimi i ligjit për personat e verbër nga institucionet e Kosovës, ka bërë që Iniciativa e Pavarur e të Verbërve të hyj në grevë të urisë, me kërkesën që Ligji për ta të zbatohet.

Përfaqësuesi i kësaj Iniciative, Halil Kurmehaj, bëri të ditur se sot qysh nga ora 11 e 30 do të hyjnë në grevë të urisë dhe kjo grevë do të zgjasë 24 orë.

Ai shprehet i zhgënjyer që institucionet e Kosovës nuk kanë përmbushur kërkesat e tyre edhe përkundër që kanë pasur disa takime ku kanë marrë premtime se do t’i zbatojnë.