Sipas mediave dyshohet se kjo sasi e madhe parash është përfituar nga importi ilegal i produkteve, shitja dhe prodhimi pa taksa.

Po ashtu dyshohet se janë përfituar edhe nga aktivitete të tjera të paligjshme, si trafikimi i drogës.