Një qiri i sjellë nga Kalkuta e Indisë ka arritur sot në Letnicë të Vitisë.

Atë e solli Ipshekvi i Kosovës Dodë Gjergji bashkë me besimtarë të krishterë të cilët ecën nga Kisha e Zemrës në Viti për në fshatin Letnicë.

Qiriu i ndezur është marr nga varri i Nënës Terezë në Kalkutë dhe është vendosur në altarin e Zojës së Letnicës e në ndërkohë do vendoset pranë figurës së Shën Nënë Terezës dhe reliktit të saj.