E kishin ndërtuar dhe mobiluar për të jetuar në të. Por destinimi i saj u ndërrua në vitin 1992.

Shtëpia tri katëshe e Mehmet Herticës për 7 vjet shërbeu si shkollë për nxënësit e Prishtinës.

Ajo tashmë që njihet si shtëpi-shkollë është shëndërruar në muze.