Me medalje presidenciale, presidenti i Kosovës Hashim Thaçi e ka dekoruar familjen e veprimtarit Adem Demaçi për kontributin e dhënë për lirinë dhe pavarësinë e vendit.

Kreu i vendit me këtë rast u shpreh se Adem Demaçi  me familjen e tij janë simbol emblematik i kombit,  të cilët u kanë mbijetuar vuajtjeve të mëdha.