Turshi me këtë laramani produktesh se besomjmë që keni ngrënë më parë. Shija e tyre është fantastike.

 

Receta:

2 kg tranguj të vegjël,
2 kg speca të verdhë mishtakë,
2 kg domate të verdha,
3 mollë,
2 kalaveshë rrushi të bardhë,
1 kalavesh rrush hamburg,
majdanoz,
disa fletë selinoje,
1 rrënjë e gjatë rrikë,
2-3 tuba rrepka të kuqe,
disa kokrra piper,
sipas dëshirës disa feferona.

PËR TURSHI PREFEROHET KJO SHËLLIR:

4 lit ujë të vluar me 8 lugë kripë,
6 lugë sheqer,
7 dcl uthull molle,
10 gr mbrojtës vere.

PËRGTITJA:

Në kavanoza 2-3 litërsh, të sterilizuar në furrë, radhiten të gjitha perimet dhe pemët e shënuara më lartë.

Fletët e majdanozit dhe të selinos vendosen skajeve , në mënyrë që kavanozat të marrin një pamje atraktive.

Me shëllirë të ftohur mbushen kavanozat dhe mbyllen përkohësisht, për të parë mos nevojitet të shtohet ende shëllirë.

Të nesërmen mbyllen kavanozat mirë dhe vendosen në vend të ftohtë gjer në përdorim.