Kolumbia ka shkatërruar ditë më parë një urë e cila ishte shembur pjesërisht dhe nuk kishte ndonjë funksion më.

Ura Chirajara lidhte dy qytete në mes vete, derisa shfrytëzohej edhe për transportim të mallrave

U deshën rreth 200 kilogramë eksplozivë për të shkatërruar urën 3000 metra, e cila për pak sekonda u hodh në ajër.

11 ekspertë e mbikëqyren procesin e ekspolidimit, duke konstatuar se nuk kishte rrezik që ura të shkatërrohej me masë aq të madhe eksplozivi.